~

Sminke og meg?

21. Mai 2016


Hei dere!

Jeg satt og leste litt i månedens utgave av Det Nye, altså årets usminket-utgave. Og jeg ble veldig inspirert til å skrive et innlegg om mitt forhold til sminke. For jeg, som mange andre jenter er sminke-gale, og går mye med sminke, så jeg tenkte dette egentlig kunne være et innlegg som setter meg litt på prøve. For jeg får faktisk høre, fra familie og venner/bekjente, at det er enten for mye eller at jeg ikke burde bruke det. Mange tror jo at mange bruker sminke for å skjule noe, men så har vi det å legge alle under samme kniv eller det å dømme uten å vite.

Som Sophie Elise sier i dette intervjuet, så brukte jeg også sminken som et skjold. Det var en utvei for meg, istedenfor å drite i hva andre tenker om mitt utseende uten den masken. For helt ærlig, så skammet jeg meg egentlig litt over ansiktet mitt, for det var dekket av rødheter og kviser/nupper. Det er jo ikke slik man vi se ut. Man vil ha ren hud, for ansiktet er noe alle ser først når de møter et menneske.

Det var faktisk slik før, at jeg beklaget ofte når jeg dro et sted uten sminke, som om de liksom skulle plage de resten av dagen. Følte at alle dømte meg, bare fordi jeg er en av mange ungdommer som har problem-hud. Det var ytterst få ganger venner fikk se meg uten sminke, selv på lange reiser med fly eller bil - så var sminken på. Og med det mener jeg liksom alt som heter ansiktssminke (foundation, concealer, pudder m.m), og det måtte være litt bryn og maskara. Jeg følte meg ikke komfortabel uten, selv ikke i mitt eget hjem. Jeg satt på store prøver, som tentamen, med full sminket ansikt. Om huden var renere en gang, så kunne jeg vurdere bb-cream og et tonn med concealer, men det var ytterst sjeldent. Og det er ikke slik det skal være!

Som Celine Karine og Agnes Lovise sier, "man skal klare å gå uten sminke før man får lov til å gå med." Sminke skal være noe du skal være kreativ med, en hobby, ikke noe du kan gjemme deg bak. Du burde kunne klare å gå uten sminke, men pga. sosiale medier og lignende, så klarer ikke alle det. Selvbildet til mange ungdommer har blitt ødelagt, fordi de etterligner dem selv med andre, kanskje litt mer kjente personer eller helt vanlige mennesker på gata. Og det er trist at verden er blitt slik.

"Går du uten sminke en dag, kommer det til å skje noe som helst. Det er ikke slik det er noen som legger merke til det engang."  - Agnes Lovise Haugen, 19

Jeg personlig føler meg mer og mer komfortabel uten sminke, enn slik jeg følte det før. Jeg har også jobbet mye for å få en sunnere hud, en renere hud. Og med det, føler jeg meg mye mer tryggere. Når jeg er ute med venner, så er hudsminken mer tonet ned. Du kan se kvisene igjennom. Men jeg har måtte jobbet for det, måtte endre ansiktsrutine, kosthold, aktivitetsnivå m.m. Nå kan jeg gå ute, uten sminke, og drite litt mer i hva folk tenker. For det er en del av meg, liker du det ikke, så er det veldig dumt for deg egentlig. Og sminke for meg nå, er en hobby. Jeg bruker sminke fordi jeg liker det, ikke fordi jeg "må".

Og ikke ta meg feil, selv om du er selvsikker med sminke, behøver ikke det å bety at du ikke er selvsikker uten. Men det er ikke alle som har det slik, jeg hadde det ikke slik. Det jeg mener er at alle egentlig burde ha det slik, for du er født slik du er, og du burde egentlig være glad for at du er du. Du er unik på andre måter enn andre mennesker. Du har kanskje fregner, men det har ikke den enste personen du møter på gaten. Det gjør deg unik - alle er perfekte på sin egen måte, og det er på tide at flere mennesker innser det.


Og jeg ville bare minne dere på at dette er mitt syn på sminke, og hva jeg føler angående temaet. Gjerne kom med dine meninger om temaet osv., men vennligst ikke begynn med "hat" på det jeg mener. Da kan du heller bare la være å kommentere!

Ha en strålende kveld videre!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Angelica Kramme

Angelica Kramme

16, Fredrikstad

Hei søte deg! Mitt navn er Angelica Kramme og jeg er fra den lille byen Fredrikstad, også kjent som "plankebyen". Og om du er interessert i sminke, mote og slikt - så har du kommet riktig sted! Håper jeg har deg med på reisen videre ;)

Kategorier

Arkiv

hits